Otsotuuli

Otsotuuli

Otsotuuli Oy on UPM:n ja Element Power -yhtiön tuulivoimaprojektien kehitykseen keskittyvä ja molempien puoliksi omistama yhteisyritys. UPM ja Element Power yhdistävät osaamisensa ja resurssinsa kehittääkseen Suomeen tuulivoimahankkeita Suomessa ympäristöä ja paikallisia olosuhteita kunnioittaen.

UPM on Suomen suurin yksityinen maanomistaja ja siten tuo Otsotuuleen käyttöön sekä laajat maa-alueensa että kaavoitukseen, viranomaismenettelyihin ja tuulivoimaprojektien kehittämiseen liittyvän osaamisen.

Element Power tuo yhteisyritykseen tuulivoimaprojektien kehitysosaamista ja kokemusta useasta eri maasta sekä uusiutuvan energian alan kansainvälisen rahoitus- ja laitetoimittajaverkoston.

Otsotuulen tuulivoimahankkeiden kehitys ei ala vasta yhteisyrityksen perustamisesta sillä UPM on aloittanut usean projektin kehitystyön jo kaksi vuotta sitten. Yhtiö tekee jatkuvasti uusien hankkeiden arviointia ja valitsee parhaat alueet jatkokehitykseen. Periaatteena on toimia UPM:n omistamalla maalla, mutta hankekohtaisesti voidaan tehdä muiden maanomistajien kanssa vuokrasopimuksia alueita täydentämään.